Mutasd a hitelkártyád, megmondom ki vagy!

Szükséged van egy limuzinra sofőrrel? Magángéppel repülnél nyaralni Bora-Borára? Méregdrága Gucci ruhát vásárolnál a nejednek? Mindezt saját személyi asszisztensed intézze? Mindehhez nem kell más, csak egy titániumból készült, korlátlan hitelkerettel rendelkező American Express Centrurion Card hitelkártya.

A bökkenő az, hogy akármennyi pénzed van is, ilyen kártyát nem lehet igényelni. A kibocsátó dönti el, hogy kinek ad ebből a kártyából és kinek nem, ráadásul mindezt nem is ingyen teszi! Az 1,2 millió forintos belépődíj és az évi 620 ezer forintos kártyadíj fejében viszont nincs olyan ajtó, amely meg ne nyílna a kártya tulajdonosa előtt.

Ez jár a magyarnak!

Ha ilyen hitelkártyát földi halandó nem is szerezhet be, azért az átlag magyarok számára is van kínálat a presztízst és nem utolsó sorban komoly kedvezményeket jelentő gold vagy platina prémium hitelkártyákból. A két típus közül utóbbi gold hitelkártyát jelenleg 8 bank ( Budapest Bank, a CIB Bank, a Citi, az MKB, az OTP, a Raiffeisen és az UniCredit) kínál ügyfeleinek. A magasabb presztizsű platinum hitelkártyákból szűkebb a kínálat, mindössze a Raiffeisen, az UniCredit, a Citi és az OTP ügyfelei igényelhetnek ilyet. Ehhez csak az kell, hogy jövedelmük az átlagnál magasabb legyen. Hogy mennyi arról a bankok szemérmesen hallgatnak, de információink szerint már nettó 170 ezer forintos fizetéstől elérhető a gold hitelkártya.

Mit tud egy arany hitelkártya?

  • 3-5 millió forintos szabadon felhasználható hitelkeret
  • emelt összegű utas, baleset és poggyászbiztosítás
  • a vásárlások után 1-5 százalékos visszatérítés
  • különleges kedvezmények (attól függően, hogy a bank milyen szolgáltatókkal tud megállapodni, komoly kedvezmény járhat a szállodák, utazási irodák, benzinkutak, telefontársaságok, egészségügyi szolgáltatók stb. áraiból)

Mit tud a platinakártya?

Minden bizonnyal jóval többet, mint az arany kártya, de hogy miben tud többet, arról a bankok diszkréten hallgatnak. Annyi biztos, hogy a hitelkeret és a biztosítási összeg nagyobb. Ezen kívül még speciális ügyfélszolgálat és exkluzív klubtagság is jár, de hogy azokon belül mit kaphat a kártyabirtokos, az homály fedi.

Mi a biznisz ebben a bankoknak?

Igaz a prémium kártyák díja magasabb az átlagnál, a gold kártyáké évi 20 ezer a platinum kártyáké 30 ezer forint felett van, nem ebben van az üzlet. Még csak nem is az időben vissza nem fizetett hitel borsos díjára hajtanak a bankok. Sokkal inkább arról van szó, hogy a legjobb ügyfeleknek számító tehetős embereket magukhoz édesgessék vagy megtartsák. A tehetős ügyfél ugyanis az átlagosnál többet költ, jobban forgatja, mozgatja, működteti pénzét, ráadásul egy-egy tranzakcióval nagyobb összegeket mozgat meg. Ezeken a díjakon aztán megtérülnek a prémium kártyákhoz adott kedvezmények.

Természetesen nem mindenki utazik annyit, hogy a reptéri VIP várók vonzó alternatívák lennének. Nekik szól hitelkártya kalkulátorunk, amivel megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb terméket és tájékozódhatnak az azzal elérhető kedvezményekről is.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.